Eltakarják a napot….

0

Valamikor 1985 nyarán, amikor a világ és a Szovjetunió nem tudta mi lesz akár egy éven belül, egy energiától duzzadó társaság a KISZ agitprop (!) táborába készült kb 5 napot tölteni. Aki valaha volt KISZ-táborban az pontosan tudja mi az, még mielőtt vad kommunistázásba kezdenének a felszisszenők. Nem fogok most arról írni mivel tömték a fejünket és milyen technológiákkal mosták az agyunkat. Megnyugtatok mindenkit ez akkor és ott teljességgel zátonyra futott, feleslegesen főztek ránk emiatt.

Az egykori tábor bejárata

Nem írok újdonságot esetemben, fotóztam, sokat a CÉG 🙂 állta a költségeket A kötelező délelőtti gyakorlatok után szinte mindenki a balcsi partján próbált felejteni egy-egy üveg Balatoni világos társaságában. A fiúk megtalálták a lányokat és a lányok pedig a fiúkat, és még fotózni is lehetett maga volt a Kánaán. 🙂
Az összes fotómat lenyúlta a KISZ nekik kellett adni mind. Egy dolgot azért nem tudtak elvenni tőlem: az élményt. Ennyi év távlatából is szívesen emlékszem a srácokra, lányokra 🙂 a kalandokra (volt rendesen) a balatonparti estékre, gitárra, dalra, és a helyre Balatonszemesre.

 

Azóta többször is jártam Balatonszemesen átutazóban, vagy egy rövid sétára megálltunk, de úti célként 32 év után most először. Volt mire emlékezni mesélni és persze fényképezni.

© 2017 – 2018, karesz. Minden jog fenntartva.