Kodacolor II 1978-ig hívasd elő

Laborunk (Pálvölgyi-Fotó) kapott kettő tekercs filmet előhívásra Megjegyeztük, hogy ez bizony nem egy mai tekercs. 1978 annyira régen volt egy negatívfilm életében, hogy esélye bármilyen fotónak, foltnak, gyakorlatilag kizárt. Sajnos igazunk lett. Az idő bizony most is az ellenségünk volt. A film tulajdonosa valószínűleg nem élt még, vagy akkoriban születhetett. Reménykedett, hogy valamit láthat a múltóból.

Kodakcolor II  pont egy izgalmas időszaka a Kodak filmgyártásnak.  A korábbi Kodacolor-X C-22-es technológiát ezzel a típussal váltotta a ma is használt C-41-re. Eleinte 1972-től 80ASA (20 DÍN) majd  1975-től 100ASA (21-DIN) érzékenységben gyártották. Tulajdonképpen ennyi év elteltével mondhatom kezembe tartottam a fotózás / előhívás egy fontos állomásának darabját. Ki tudja mi volt a történet körülötte, az is lehet, hogy egy fiókban töltötte az elmúlt 39 évet

© 2017, karesz. Minden jog fenntartva ! Az oldalon található tartalom felhasználása nem megengedett. A további információkért és a felhasználás feltételeiért írjon üzenetet az “üzenet” linken található űrlapon. Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Elfogadom

A weboldal a böngészőben sütiket tárol.  Ez sok internetes webszolgáltatás működéséhez elengedhetetlen technológia.

Block selection by mouse plugin by JaspreetChahal.org